Camborra, Spanien

Søndag tog vi sammen med Steen op i byen Vigo. Der var specielt meget liv omkring den gamle kirke. Der havde været optog igennem byen, – ”possesion”, som var endt med en gudstjeneste, som var optaget på kamera, da alle ikke kunne være i kirken viste man så på storskærm foran kirken hele ceremonien. Vi snusede lidt til stemningen var inde at røre alteret med et specielt indkøbt kort, ligesom alle andre gjorde. Vi fik en kop kaffe og bestemte os så til at sejle videre samme aften til en anden bugt nord for Vigo. Vi havde nøje planlagt ruten således at Steen kunne få en god oplevelse med vinden agten fra (bagfra) og med mulighed for at sætte genakker (som vi gerne ville afprøve med en tredje mand om bord).

Det blev en meget smuk tur, varmt og med 5 m/s vind. Steen var helt oppe at køre over hele oplevelsen. Genakkeren blev også sat, flot i sine rød, orange og gule farver. Det blev en roligt 4 timers sejlads, hvor Steen slet ikke kunne forstå at vi kunne have så dårligt vejr dagen før, eller bare i det hele taget gennem Nordeuropa.

Vi lagde til i Camborra havneby, kun få km fra Pontevedra. Som skulle være en utrolig smuk gammel by. Dette havde vi hørt via en lokal fritidssejler som lå og sejlede meget i dette område. Han havde desuden også givet os en masse andre fif om byer og bugte vi skulle besøge dels i området her men også langs Portugals kyst. Helt fantastisk med lokalviden.

Godt i havn tog vi ud på restaurant for at smage rigtig spanske specialiteter. Hvilket må siges vi fik prøvet. Desværre var det ekstremt saltet og fedtet. Vi følte os meget spanske, men var ikke helt dus med deres smagsløg eller mangel på samme. Maden havde simpelthen ingen smag af nogen krydderier eller det der ligner andet end salt. Vi smagte saltede sardiner, grøntsags suppe med skinketern, torskekæber i hvid sovs, kogte rejer med salt, friturestegt blæksprutte, friturestegt peberfrugter, stegt kylling og muslinger i sammenkogt gryde tilsat lidt krydderi og ris. – Helt mætte var vi ikke da vi vendte hjem i seng.

Posted in Atlanterhavet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>