Coimbra, Portugal

Vi valgte at bruge en dag på at tage ind i landet ved Figueira Da Foz for at se Coimbra. Coimbra har et af verdens ældste universiteter med tilhørende gammelt bibliotek. Stedet er bygget i 1500 tallet og er vel bevaret – ja faktisk en UNESCO klassificering.

Ud over dette flotte universitet, så er byen også en oplevelse i sig selv. Med sine gamle snoede gade, trapper og kirke (fra 1130), danne det hele ramme om en rigtig hyggelig by, som vi godt tør anbefale.

Universitet ligge utrolig flot, øverst oppe på den lille bakke, som hele oprindeligt blev etableret på. Gården i midten har en storslået udsigt, over området og når man står foran de gamle bygninger, som indeholder et bibliotek, kirke, klasseværelser og salene hvor de store events foregår, går tiden i stå og tankerne begynder at lede hen på, alt det liv der har være her de sidste 500 år.

De to mægtige døre i teaktræ åbnes kun hver 20 min. de er af teaktræ fordi det isolere bedst i mod varmen. Biblioteket er fra 1700 tallet, og holdt i den originale stil., 2 meter tykke murer, loftsmalerier, egetræsreoler, guldbeklædt udsmykning, flotte søjler, store vinduer uden direkte lysindfald, små snoede trapper og selvfølgelig et fangehul i kælderen. Der er meget højt til loftet 8-9m og de øverste reoler, når man fra de små guldbeklædte balkoner, der er i de tre rum. I det sidste rum, er der et stort portræt af Kong Joâo V, som startede denne del af byggeriet.

Ved siden af Biblioteket ligger Kapellet: Capela De Sao Miguel, indevendigt beklædt med de karakteristiske kakler i blå farver, som stammer fra 1700 tallet. Her til at det et usædvanligt orgel (bygget i 1730) med mere end 2000 piber, og som stadig fungere. Kapellet blev påbegyndt i 1500 tallet, men interiøret er ændret undervejs.

Man kan blive ved med at fortælle om alle de små fine og gamle detaljer, som steder gemmer på, men det svært at beskrive hvor flot det hele i sin sammenhæng ser ud. Hvor så mange bygninger i Portugal får lov til at forfalde, så er det her et af stederne der bliver passet godt på – det er helt forståeligt.

Efter besøget på universitet, gik vi ned igennem de gamle gade, hvor stene i gaderne, lige som oppe på universitet, er helt nedslidte, runde og fyldt med patina.

For enden af bakken fandt vi en cafe, hvor vi fik lidt aftensmad i solen, imens vi kunne kigge over på det gamle ”kloster” Santa Clara-a-Velha fra 1300 tallet, som lå på den anden side af floden, i den sene aftensol. Det var en varm dag, smuk dag og vi hyggede os rigtig meget. Vi tog toget hjem til Figueira cheap car insurance Da Foz og børnene blev puttet for de var godt trætte af den lange gå tur.

Posted in Atlanterhavet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>