Leixoes, Portugal

Dagen efter sejlede vi videre, sigtbarheden var bedre til at starte med, men det blev hurtigt diset igen. Vi havde derfor vagt på skift med at kigge efter fiskebøjer, og blev ret skrappe til at finde dem, trods meget meget dårlig sigtbarhed. Da vi nærmede os Leixoes, en lille havneby lidt udenfor Porto by, blev sigtbarheden rigtig skidt. Med radaren tændt prøvede vi at lokalisere både og havnen som vi skulle ind i. Det tudede fra et stort skib. Men om det kom inde fra havnen eller udefra kunne vi ikke bedømme. Jeg kunne ikke se andet end havnen på kortet på radaren. Steen sad med søkortet på Ipaden, og Joachim styrede. Pigerne holdt øje med fiskebøjer. Vi nærmede os langsomt havne fronten og kunne pludselig skimte lidt af ydermolen. En båd tudede stadigvæk højt, men radaren viste ikke andet en klatter af havnen og nogle både inde i havnen. Det var meget svært at bedømme hvad der var hvad. En mens Joachim roligt sejlede indad med Steens vejledning via kortet, kom der en pilot båd ud til os. Den viste os vejen ind gennem havnemolen, og pludselig så vi snuden af en kæmpe coaster, ca. 50-100 meter fra os. Vi blev temmelig forskrækket. Så det var den båd der tudede hele tiden, samt fyrets tågehorn. Vi sejlede fortsat roligt efter pilotbåden som viste os vej helt ind til den mindre lystsejlerhavn godt inde i det store havnebassin. Der fik vi lagt til. Det var en temmelig spændende oplevelse med indsejlingen til havnen. Det havde vi aldrig prøvet før.

Det blev så Steen’s sidste sejltur – for denne gang. Han tog flyet hjem dagen efter. Vi nåede selvfølgelig lige et smut ind til Porto by aftenen før han tog hjem for at se byen og smage på lidt portvin. Det var en rigtig flot by om aftenen, og portvinen var også god.

I Leixoes havn lå vi nu i 12 dage. Dels for at Joachim kunne få ro på mht. ryggen, dels for at benytte badestranden som lå ved siden af havnen, samt få set Porto by om dagen. Det blev til en masse afslappende dage. En meget hyggelig by, Porto, ned til floden, og en masse liv.

Fra Leixoes sejlede vi til Aveiro, hvor vi lå for anker. Næste dag tog vi videre til Figueira da Foz. Her lå vi i 3 dage. Vi oplevede portugisisk tyrefægtning, samt tog en tur ind i landet for at se Coimbra, universitetsbyen fra år 1290.

Posted in Atlanterhavet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>