Tyrefægtning i Figueira da Foz, Portugal

Isabel fortæller om sin oplevelse med at se tyrefægtning:

Jeg er i Portugal, og jeg har set tyrefægtning – og det vil jeg gerne fortælle Jer noget om.

I Portugal må man ikke dræbe tyren. Det synes jeg var godt. Men jeg synes også at det var synd for tyren fordi de stak pile i ryggen på den, så det blødte helt vildt. Ham der stak pilen i ryggen på tyren red på en hest. Det er sådan traditionen er i Portugal, hvorimod i Spanien står tyrefægteren på jorden. Der er også nogle mænd der står på jorden med flotte dragter med pink og gul kappe, som prøver at gøre tyren vred og distrahere tyren. Efter tyrefægteren har sat mellem 4-8 pile i ryggen på tyren, ridder han ud. Derefter er der en mand som hopper på tyrens hoved og 6 mænd der holder ham fast og stopper tyren, så den står stille. En sidste mand holder fast i tyrens hale og får tyren til at dreje rundt om sig selv så den bliver rundtosset. Til sidst kommer der 6 køer ind i arenaen. Vi kaldte dem Nora Malkeko. De skulle prøve at få tyren med ind i deres flok, og lokke tyren med ud af arenaen.

Dette show så vi 6 gange med forskellige kendte tyrefægtere. Tyrefægternes heste var meget dygtige. Hestenes trænere havde lært hestene lidt tricks til at gøre tyren mere aggressiv. En af hestene dansede foran tyren. En anden viftede med halen op i hovedet på tyren så den følte at den ramte hesten. Hestene sprøjtede også sand op i hovedet på tyren, så den ikke kunne se noget.

En af tyrene stødte ind i lågen, da den skulle ud af arenaen. Det så lidt sjovt ud.

 

Posted in Atlanterhavet
2 comments on “Tyrefægtning i Figueira da Foz, Portugal
  1. G-K says:

    Det vidste jeg slet ikke :)

  2. Inge Worziger says:

    Kære Isabel.
    Sikke en fin beskrivelse du har givet os af jeres oplevelse af tyrefægtning i Portugal. Det må have været meget specielt at opleve for jer. Det var rigtig sjovt at læse om. Det er vel nok mange oplevelser I får og stadig vil få på jeres lange rejse rundt i verden.
    Jeg savner jeg bare så meget, men bliver glad, når jeg læser om alle jeres fantastiske oplevelser.
    Hav det fortsat godt og pas godt på hinanden.
    Stort knus til jer alle fire.
    farmor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>