Viano do Castello, Portugal

Onsdag kom vi rimeligt hurtigt af sted. Vi havde ca. 6 timers sejlads videre til Viana do Castello, en havneby i det nordlige Portugal. Vejret var perfekt, solrigt næsten ingen vind. Men vi havde blot sejlet en times tid så blev der diset. Faktisk så diset at vi under turen kun havde en sigtbarhed på 20 meter. Når man ligger og sejler 6-7 kn skal man være vågen, at der ikke lige pludselig dukker et stort fartøj op imod en. Men det viste sig ikke at blive problemet her. Det blev fiskebøjerne vi fik bøvl med. Og kort tid efter erfarede vi det ved at påsejle en fiskebøje. Dog nåede vi lige at forhindre at den fik snoet sig ind i propellen. Dels ved at stoppe motoren, men også ved at holde fast i bøjen og trække den frem mod stævnen. Vi kom heldigvis hurtigt fri af bøjen. Situationen var dog ubehagelig da man ikke ved hvad der kan være sket under båden med nettet. Desuden havde vi mens vi lå der uden motor og disen var tæt, pludselig en mærkelig brummende lyd omkring os, som kunne være en motorbåd. Vi blev dog enige om at det kun kunne være en helikopter, men vi følte den kom meget tæt på. Vi kunne jo ikke se noget, men vi havde ligesom nok at bakse med da vi stod med fiskebøjen og en meget gyngende båd uden motor.

Fri kom vi og vi sejlede videre – næsten slalom mellem fiskebøjerne. Der var helt utrolig mange bøjer hele vejen langs den Portugisiske kyst. Sidst på dagen lagde vi til i Viano do Castello. Vi spiste middag på en restaurant efter at have vandret lidt rundt i byen. Byen var pyntet godt op klar til en stor folkefest.

Posted in Atlanterhavet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>