Green Turtle Marina, Panama

Nu ligger S/Y Vela med besætning i Green Turtle Marina, ca. 35 sømil fra Kuna Yala/San Blas.

Vi har nydt en burger på restauranten som er marinaens samlingssted. Vi har taget første skridt tilbage til civilisationen. Med første skridt mener jeg vi ligger ved kaj efter 10 uger for anker. Marinaen er så ny at der kun ligger en lille restaurant med 8 retter på menuen og så er der gratis internet og ferskvand i vandslangen. Vi kan oven i købet betale med VISA. Alt andet godt må man tage en taxi for at komme til, længere inde i land. Men når man kommer fra Kuna Yalas indianer samfund er kravene og forventningerne ikke så store til hverdagsbehovene. Vi vænnede os næsten til det simple liv, og kunne have fortsat opholdet på disse isolerede øer et stykke tid endnu hvis det ikke var fordi vi manglede “cash”.

Vi har glædet os til at komme videre her i Panama. Men det er også med vemod, at vi forlader paradisøerne, hvor vi har mødt mange dejlige sejlere. Vi har sagt på gensyn til den australske familie som vi har fulgtes tæt med de sidste 2 uger. Pigerne Kayla (9 år) og Chantelle (7 år) har Isabel og Natasja leget med hver eftermiddag efter skole. Og de har nydt at have legekammerater hele tiden så afskeden var svær.

En af de næste dage sejler vi videre til Portobello ankerplads og derfra til Colon by, Shelter Bay Marina. Her skal vi ligger i nogle uger for at få båden på land, bundmale og ordne forskellige småting.

Sejlplaner

Vores videre sejlplaner herfra har taget en drastisk ændring. Vi har besluttet ikke at sejle videre hen over Stillehavet. Vi har startet en salgsproces af båden, og hvad der så sker herfra, det må vi fortælle mere om, når vi når dertil. Det er ikke helt besluttet hvad vi skal endnu, men vi har mange ideer til hvad vi så vil se og hvordan.

Indtil da sejler vi nok igennem Panamakanalen og over på Stillehavssiden af Panama. Hvor vi tænker på at sejle nordpå langs kysten mod Costa Rica. Medmindre vi lige skal gense San Blas øerne endnu engang…

Det har ikke været en hel nem beslutning, men når den nu er taget, ser vi positivt på alle de oplevelser vi så skal have.

 

 

Posted in Caribbean
3 comments on “Green Turtle Marina, Panama
 1. jesper says:

  Ship Ohøj!
  Tak for nogle dejlige beretninger – og billeder.
  spændende at følge jeres tur.
  Det har nok ikke været nogen let beslutning i har truffet, men nye oplevelser venter om hjørnet. Costa Rica kan varmt anbefales. Osa Peninsula i det sydvestlige hjørne er et sandt Eldorado. Lige for tiden følger jeg tæt Americas Cup finalen i San Francisco – 72 fod katemaran – USA mod New Zealand. “Kiwi” fører stort og vinder pokalen tilbage til New Zealand – uden tvivl.Hyg og hej fra Jesper

 2. elisabeth says:

  Hej til alle fire i det fjerne
  Tak for dejlige beretninger og dejlige billeder. Det giver ekstra liv til beretningen, når der er flotte fotos med.
  Det var godt nok en ny beslutning I har taget, og det har sikkert ikke været nemt. Men det vigtigste er, at hele familien skal være tilfredse med de skridt der tages, og det skal blive en god oplevelse at rejse sammen. Så held og lykke med de næste trin på turen og god vind fremover.
  Knus fra Svend Erik og Elisabeth

 3. Birgitte Garde says:

  Kære alle 4
  Stadig dejligt at høre fra Jer om alt det, I oplever.
  En stor beslutning, I har taget vedr. Jeres fortsatte sejlads. Det lyder fantastisk spændende med Costa Rica. Det er jo også et fugleparadis. Med den indstilling I har, tror jeg, I får en masse oplevelser lige meget, hvor I tager hen. Jorden er jo stor. Der er nok at tage fat på!!
  Jeg var på et meget hyggeligt besøg hos D+K forleden. Din far er jo blevet min store hjælp med at få PCen til at fungere optimalt!
  Grønlandsbillederne er flotte!
  mange kærlige hilsener fra Birgitte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>