Shelter Bay Marina

Vi er ankommet til Shelter Bay Marina. Vi har nydt svømmepoolen og hotte DSCF5397ferskvandsbrusebade i stor stil. Pigerne er blevet rigtig dygtige og fortrolige med vand. Det er en ren fornøjelse at se dem dykke, svømme og springe ned i poolent. (Natasja øver dog stadigvæk hovedspring)

Det er det rene luksus at ligge i havn. Her er helt vindstille og varmt. Vi har dage med ekstrem varme, men også gråvejrsdage, med regn og kølig lufttemperaturer. Shorts er dog stadigvæk et “must”, så helt koldt er det jo ikke.

Shopping

DSCF5456Vi har taget marina bussen et par gange ind til et shopping område i Colon. Her kan man få mange ting. Vi har købt stort ind af yoghurt og oksekød mm. som vi virkelig har savnet. Der er masser af mennesker af afrikansk, indiansk og sydamerikansk afstamning. Man går ikke rundt i Colons gader, når man kommer fra Europa. Så vi holder os til shoppe området.

De har endda også vaffelis med vanilje …. guf guf.. Der bliver ikke sparet her.

>>Fnat<<

Yep, det har vi nu også prøvet. Det er ikke lige specielt nemt på en båd med lidt plads. Så vi gør rent, vasker tøj i stor stil, har smut en creme på hele kroppen undtagen hovedet og taget tabeletter. Så nu håber vi de forsvinder og bliver væk.

Vi havde faktisk også “fornøjelsen” af dem i San Blas. Isabel blev på en eller anden måde smittet i en af indianerbyerne. Vi fik noget medicin fra det lokale hospital i Nargana by. Men vi slap desværre ikke af med dem i første hug. Så nu prøver vi igen med ny medicin og kropscreme. En kur som vi skal tage igen om 7 dage.DSCF5380

Vi fik desværre også smittet vores venner fra Australien. ÆV. Vi er nok ikke så populære hos dem nu. Håber vi stadigvæk er venner med dem. De ligger stadigvæk i San Blas paradiset og kæmper forhåbentlig ikke så meget mere med rengøring mv. De burde være ovre det.

Båden på land

I mandags kom båden på land. Vi må sige at de bare havde styr på optagning af båden. DSCF5495Det gik rigtig fint. Afvaskning af roer, alger og koraler mm. gik også smertefrit. Men afslibningen døjer de meget med. Der er mange lag og det tager virkelig lang tid. Det er også et mega hårdt arbejde, specielt når det er varmt. Heldigvis har det været lidt køligere i dag. Forhåbentlig bliver de færdige lørdag, så vi kan male de sidste tre lag. Vi prøver at planlægge med at få båden i vand på mandag.

Vi sover fortsat på båden. Men toilet faciliteter består af en spand og vi har ingen rindende vand, idet vandafløb ende på jorden, hvor de står og arbejder på bunden. Så der er nogle begrænsninger, men det går.

Brøleaber og dovendyrDSCF5514

Næsten hver morgen hører vi brøleabernes brølen i junglen. Forleden dag så vi også et par aber svinge sig i grenene. De er ikke helt lette at få øje på og svære at få billeder af da de er meget langt væk. Samtidig så vi også et dovendyr. Det var en af de ansatte der viste os den. Den må have været svag eller noget, for normalt ligger de ikke på jorden i flere dage. De plejer at hænge i træerne dagen lang. En gang om ugen kommer de så ned på jorden for at gå på toilettet – et hul i jorden.

De er ekstremt langsomme som navnet jo også indikere. Deres hastighed er 2 meter i minuttet, og de er kun vågne ca. 4 timer i døgnet. Vi gav dette dovendyr noget at drikke, hvilket det trængte til. Manden der viste os den sagde at han ville lade den ligge indtil dagen efter. Hvis den stadigvæk var der måtte den være syg. Dagen efter var den væk. Så vi var glade. Vi regner med at den ikke er spist af andre dyr, men kravlet op i et træ.

Dovendyret er en truet dyreart her i Panama.DSCF5512

Posted in Caribbean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>