Bahia Ballena, Costa Rica

DSCF6182Vi er nu på vej mod Bahia Ballena. Vi har lige set en hval sprøjte foran båden. Dagens dyr for Camilla og Selma. Og lige herefter hoppede definerne ved siden af båden – man bliver lidt forventet. Imorgen er det nytårsaften, hvilket vi skal fejre sammen med Selma og Camilla som har været med os de sidste 14 dage. Hvordan vi skal fejre aftenen må vi afvente og se. Nu lidt mere om de sidste tre uger.

DSCF6204Golfito, Costa Rica
Natsejladsen fra Isla del Secas i Panama til Golfito i Costa Rica gik fint. Bortset fra at vores selvstyre mistede kræfterne igen igen, og en sikring skulle skiftes. Vi måtte dog vente til det blev lyst med at skifte den. Så vi håndstyrede de sidste tre timer af natten i mega regnvejr. Joachim havde sejlbukser og jakke på da det var lidt koldt.

På vejen ind i Golfito bugten fik vi følgeskab af et par delfiner som hoppede ud af vandet. Sikken en velkomst. Vi kunne mærke at vi var kommet til fastlandets og regnskovens varme og luftfugtighed.

Marinaen Land Sea, bestod af to bøjer og en broplads. Derudover var der meget hjemmeligt med fire hunde, udekøkken, en førstesal med balkon og smuk udsigt over Golfitobugten, specielt solnedgangen var altid et kig værd. Der var familiebad, og tv i stuen og gratis morgen filterkaffe. Dette til en sum af 8 dollars pr. nat og så lå vi helt stille. Det var dejligt. Tim som ejede stedet gav yderligere alt den information som vi kunne ønske os og en del mere. Han var lidt af et snakkechartol. Men vi fik da en masse gode oplysninger om denne noget kedelige by, som i gamle dage havde været et kæmpe område med bananplantager. Men selskabet gik konkurs og det skabte alt for meget arbejdsløshed og dermed kriminalitet. Vi oplevede dog heldigvis ikke denne mørke side.

IMG_4018IMG_3961

Juleaften
Vi holdt juleaften i Golfito i marinaen Land Sea. Det var faktisk ikke planen at det skulle være her. Vi skulle have været lidt videre i sejlplanerne. Camilla og Selma kom ombord d. 18 december og de fik chokoladekage og rosevin som velkomst.
Herefter skulle vi til port captain og få de rette papirer til at sejle videre. Men af en eller anden årsag glemte vi det om fredagen, og lørdag/søndag var der lukket. Vi krydsede fingre og håbede på at det var åbent om mandagen dagen før jul. Ellers ville der være lukket mellem jul og nytår. Der var heldigvis åbent.

For ikke at spilde tiden i weekenden tog vi en kort weekendtur ind i den store bugt Golfo Dulce for at besøge et dyre rescuecenter. Det var en super oplevelse. Vi havde dog vores problemer med at finde centret. Så vi sejlede lidt frem og tilbage langskysten før vi fandt det.

Centret havde edderkopaber som pigerne fik lov til at fodre. Derudover fik vi en masse informationer om de dyr de redede fra at dø eller blive handlet med. Det var en god oplevelse, og vi tænker på at komme tilbage og hjælpe lederen med nogle mere administrative ting. Inden vi sejler sydpå igen mod Panama. Om små to måneder skal vi være ude af Costa Rica igen, da man kun kan få adgang til at sejle her i tre måneder af gangen.

IMG_3911Rescue centret har få midler til at hjælpe dyrene som enten kan være truede eller bare komme i forkerte hænder. Vi kunne få en god læring her og lederen ville gerne have en ekstra hjælpende hånd, bl.a. Til at tage billeder af dyrene, som hun ikke har tid til. De folk der hjælper med mange penge vil gerne have noget igen og det er svært for hende at nå at gøre alt det de gerne vil have igen, såsom billeder eller andre administrative ting.
Nu må vi se om de kan bruge vores hjælp i en uges tid, når den tid kommer.
Det kunne være en interessant læring for vores piger.

Tilbage i Golfito hos Land Sea marinaen holdt vi en hyggelig rolig og meget varm og våd jul. Risengrøden blev indtaget i cockpittet mens det regnede og gaverne blev pakket op nede i salonen i undertøj pga. Varmen. Men Joachim beholdt dog sit juleslips på som han havde fået i tvingegave af Selma.

IMG_4104Vi savnede godt nok den danske jul, men så har vi jo ekstra meget at glæde os til, når vi kommer hjem engang til næste år, 2014.

Puerto Jiminez
D. 25 december tidligt om morgenen sejlede vi til Puerto Jiminez. Det er en lille havneby, turistpræget med masser af “Cabinas” som kan lejes. Mange turister rejser ind i nationalparken som ligger tæt på for at tage en overnatning højt oppe i træerne. Byen havde ikke så meget at tilbyde andet end en dejlig strand og mange røde macaw papegøjer.
Vi gik en tur langs stranden i håb om at se krokodiller, men de var pist væk.

IMG_4203Bahia Drake
Samme aften efter en badetur på den sorte strand, gjorde vi klar til en natsejlads. Camillas første med vagt mellem midnat og kl. 2 . Det var en rolig motorsejlads. Min første vagt bød på en del vind fra en stor sort regnsky, som dog ikke gav regn da vi lå i yderkanten af den. Men masser af vind.
IMG_5934Vi havde også glæden af at se en masse morild i vandet omkring båden. Flere delfiner var som torpedoer i vandet og havde en lyskugle efter sig. Utrolig flot.

Lige før daggry lagde Joachim anker i bugten Bahia Drake.

De efterfølgende dage havde vi flere planer. Vi skulle på ridetur i junglen, ro kajak op af floden, på vandretur i junglen og bade ved stranden.

Pigerne fik deres drøm opfyldt, da vi red først langs stranden, igennem landsbyen og op af en flod til et vandfald. Os voksne gik lige efter dem. Vi havde godt af motionen, så vi havde fået vandre skoene på og soppede afsted i floden mens pigerne sad på hver deres hesteryg og nød det. Det var en flot tur men ikke så mange dyr.

IMG_4342På en lille vandretur senere på dagen, så vi en lille grøn slange i et træ. En fugl skreg og skreg og vi undrede os over denne larm. Indtil vi opdagede slangen. Så forstod vi sammenhængen.

DSCF6150Tyggegummi har stor værdi
Her i byen kan man åbenbart bruge tyggegummi som valuta. Da vi fik penge tilbage hos den lokale købmand, var der ikke nok, så ekspedienten fandt noget tyggegummi frem og gav mig det!!!
Jeg var ikke helt tilfreds med situationen, og forlangte rigtige colones. Efter 10 min. Lykkedes det lidt frem og tilbage at få det på plads. Indtil jeg fandt ud af at det kun var 3 kr vi skulle have tilbage. Hvilket svarer til 300 colones!

En eftermiddag havde vi Zada med inde på land. Hendes forældre var syge. Så det var lidt kedeligt for hende at side på deres båd. Pigerne legede sammen på stranden og badede lidt i en flod, hvilket var rigtig hyggeligt.

De sidste par døgn i Drake bugten var meget rullende. Vi blev lidt halv dårlige og sov dårligt. Vi måtte så vente en ekstra dag pga. Vejret som ville være lige i snotten.

Vi ser nu frem til at ligge mere roligt i næste bugt, som siges at være Costa Ricas bedste ankerplads – med god beskyttelse.

20140101-132758.jpg

Posted in Stillehavet
2 comments on “Bahia Ballena, Costa Rica
 1. elisabeth haase says:

  GLÆDELIGT NYTÅR 2014 og sikke en dejlig og lang beretning. Flot også at Camilla og Selma kan opleve så meget sammen med jer fire. Spændende læsning – og lige lovligt spændende med grønne slanger!
  Fortsat GOD VIND – og vi glæder os til at se jer godt hjemme igen i 2014.
  KH Svend Erik og Elisabeth

  • sy-vela.dk says:

   Mange tak og i lige måde. Camilla og Selma er netop taget hjem med flyveren nu. Vi savner nu Jer og ville gerne ønske os hjem. Overvejede lidt at hoppe med i kufferten. Men det må vente, vi kommer jo nok senere på året, hvem ved hvornår?
   Rigtig godt nytår til Jer. Knus fra os alle fire

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>