Afgang fra Danmark

Så er vi afsted…

Den første lille sejlads var helt speciel, en vi vil huske. Ikke så meget pga. vejret. Selvom vi havde en perfekt vind, næsten ingen bølger, vi sejlede roligt for forsejl sydpå. Men mest pga. stemningen ombord.

Joachim og jeg sad stille og roligt, tænkte og kørte filmen tilbage for at mindes hvad der egentlig lige skete i minutterne op til afgang. Fik vi sagt farvel til alle. Manglede vi at give nogle et knus. Var det virkelig nu det skete. Hvilke oplevelser venter forude. Vi sad begge med en følelse af glæde men også savn.

Vi fik udvekslet nogle få ord, mens vi sejlede forbi Skodsborg og Hellerup: “Har du det også lidt mærkeligt lige nu”, “Der var godt nok mange mennesker”, “Det er ret hårdt, det her”, “Godt vi ikke skal så langt, så vi kan slappe lidt af i næste havn”.

Vi har nu haft nogle dage til at sunde os oven på afrejsedagen. Prøvet at tilpasse os de 12 m2 vi nu skal bo på de næste 2 år. Pigerne har taget den med ro ved computeren eller spillet spil. Joachim og jeg har slappet af og brugt tid på at omrokere vores ting samt installere VHF radio, vindgenerator samt andet elektronik.

Joachim og jeg blev meget overrasket søndag eftermiddag. Isabel ville gerne vide hvornår første undervisningstime startede. Jeg havde nu planlagt et par dages ferie inden vi startede på skolebøgerne. Men Isabel savner skolen…? Så vi lagde ud mandag med dansk undervisning. Tirsdag fik Natasja fornøjelsen af danskundervisning, og lidt matematik træning idag onsdag. De synes det er meget hyggeligt, hvilket det også er. Så sker der lidt, mens far installerer de tekniske ting på båden.

Inden jeg slutter af, vil Joachim og jeg gerne sige et stort TAK til Jer der mødte op på kajen og sagde farvel. Det betyder meget for os. Det var svære at sige farvel eller “på gensyn” end vi havde regnet med. Også tak for alle godterne mm. som vi er begyndt at nyde. Men vi er bevidste om at sparre på det, da der skal gemmes til de tider, hvor vi ikke kan købe danske godter mere. Så rolig nu. Vi spiser ikke det hele. :-)

Har du taget billeder eller video fra afrejsedagen må du meget gerne sende os det du har på mail vela@sy-vela.dk eller christine-garde@worziger.dk (Vi fik desværre ikke selv taget nogle billeder).