Tyskland, Cuxhaven og ud i Nordsøen

Sejlturen fra Cuxhaven til Borkum var en varierende oplevelse. Vi startede i Cuxhaven kl. 0500 – Joachim sejlede for motor efter en time satte han forsejl. God medstrøm på ca. 2-3 knob (kn) ud af Elben floden. Christine stod op ved seks-tiden og Natasja fulgte efter, da hun var vågnet, og har let til søsyge. Vi har købt et par søsygearmbånd, som hun fik på. Og hun havde det ikke så skidt som hun tidligere har haft. Hun tog et par morgenlure i løbet af formiddagen, hvilket selvfølgelig også holdt kvalmen lidt på afstand. Om armbåndene dur eller ej kan vi dog ikke helt bedømme, men lidt hjælper de nok.

Vi satte fulde sejl ved 8 tiden og sejlede for en fin vind mellem 5-10 m/s agten for tværs til styrbord siden (det vil sige vinden kom fra højre side, mellem 90-170 grader). Ved 3 tiden lå vinden på mere end 10 m/s, og de sidste 3 timer af turen lå den på lidt over 12 m/s. Temperaturen var behagelig, dog havde vi alle klædt os varmt på. Vi sejlede for motor i indsejlningen til Borkum. Vi var lige ved at blive sejlet ned af en lokal færge katemaran bagfra. Vi koncentrerede os om den indgående strøm mht. tidevands ændringen og en smal sejlrende, da vi lige pludselig blev dyttet af. Da vi vendte os om lå der en større færge med høj fart lige bag os. Vi blev rigtig forskrækkede og prøvede at søge ind til siden af sejlrenden så langt ind vi kunne i forhold til dybden. Men det var ikke meget. Færgen fortsatte og styrede uden om os. Den gav os lidt bølger – men heldigvis ikke meget.

Vi nåede trygt i havn efter en dag på havet i 15 timer. Kl. 2100 blev der tid til aftensmad, hvilket blev rester fra køleskabet i selskab med Line og Emil, som kom ind i havnen 1 time efter os. De var trætte og vi havde lidt ekstra rester mad de kunne spise hos os. Vi udvekslede dagens sejloplevelser og trætheden meldte sig hos alle. Opvasken kom til at stå til den efterfølgende dag.

Line og Emil (begge i starten af tyverne uden børn) har sejlet med os fra Kiel kanalen. De har en flot restaureret stålbåd, 45 fod. Joachim mødte dem til et sejlerkursus i vinter, hvor det blev aftalt at vi skulle mødes og følges ad lidt af turen ned syd på. Vi udveksler en del sejlrejse informationer, hvilket er rigtig hyggeligt og videns givende.

Det giver også en god tryghed at følges med andre som skal samme vej.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>