Kiel til Cuxhaven

Indtil videre har det været en del transport sejlads. Vi havde en god tur til Tyskland, Kiel. Gennem Kiel kanalen var det ren motor sejlads uden så mange bølger andet end dem der kom fra de store coastere som vi mødte mange af, på de i alt 13 timer vi sejlede. Vi lå derefter 2 nætter i Brunsbuttel lige op og ned af slusen før åbningen til Elben og deltaet ud til Nordsøen. Det var en stor sluse der kunne rumme 2-3 mega store containerskibe. Niveauforskellen var ikke så stor max 1 meter, men da vi skulle igennem slusen var forskellen kun ca. 10 cm.

Turen fra Brunsbuttel til Cuxhaven var kort ca. 2 timer (16 sømil). Der var en rigtig god medstrøm på 3-4 knob, så vi følte vi fløj gennem landskabet. Lige før havnen i Cuxhaven skulle vi så lige først sejle forbi havneåbningen for derefter at vende om og sejle i modstrøm ind i havnen, for bedre at kunne styre indsejlningen. Men bare det at sejle i modstrøm ind var specielt idet det skulle foregå med siden til, idet strømmen tog os så meget. En speciel ankomst til havnen. Vi lå nu i Cuxhaven for at have bedre indkøbsmuligheder mht. sejlbutikker. Hvilket der dog også var 3 stk. af men ikke med noget af det vi søgte, kun lidt småting.

Billeder fra Cuxhaven

Billeder fra Kiel: https://picasaweb.google.com/akacie/KielBy

Posted in Kiel kanalen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>