Car cruising Costa Rica

Nytår i Bahia Ballena
DSCF6508Vi holdt nytår i Bahia Ballena sammen med Camilla og Selma. Det var en hyggelig og rolig aften. Vi fik en god middag på restaurant og lavede lidt sjov med den kendte 90 års fødselsdag for pigerne. De kendte den faktisk ikke, så vi afspillede den via you tube dagen efter, så de kunne se de sjove scener. Joachim gjorde det godt som tjener!
Bahia Ballena er en stor bugt med roligt vand så det nød vi. Det er en lille fiskerby og med lidt turisme på de store luksusresorter. Stranden var udemærket. Vi så nogle mascaw papegøjer og leguaner.
Fyrværkeri har der lidt af, men ikke som det vi har i Danmark. Derudover sender Costa Ricanerne også en del kina lanter op med sterinlys i. Det ser flot ud. Dagen efter var næsten en lige så festlig en dag på stranden hvor alle mødes, bader, spiser og høre høj musik.
Supermarkedet havde lukket så vi måtte nøjes med det mad vi havde i båden.
Isla Tortuga
Vi sejlede videre til bade og turist mekaet på Isla Tortuga. To flotte klippeøer, som man ligger godt i læ af for de sydlige bølger og vind. Der er masser af turister og det siges at være det smukkeste dykkersted i Costa Rica på Stillehavssiden. Vi var ikke så imponerede men der blev dykket lidt og badet og leget en del på stranden sammen med 200 andre turister.
Vandet var klart og så kunne vi købe internet på øen.
DSCF6532Camilla prøvede at få læst lidt til eksamen på båden dels mens vi sejlede, men også om morgenen, når hun ikke kunne sove pga. varmen. Senere kom vi til en skøn pool i marinaen i Puntarenes. Her fladede vi ud det sidste døgns tid før hjemrejsen for Selma og Camilla.
Puntarenas
Vi har nu sendt Camilla og Selma hjem og slapper lidt af med de daglige hverdagsgøremål. Vaske båd, vaske tøj, skolegang og planlægning af vores videre tur mm.
Vi har endnu ikke præcise planer for vores tursejlads. Nu bliver vi i marinaen indtil 5 februar. Så vi kan komme mere ind i land og se noget af det smukke land Costa Rica. Dernæst skal vi have ordnet nogle gøremål på båden.
Pigerne bader hver dag i poolen og bliver bedre og bedre til at lege i vandet og snorkle rundt. Det er næsten som at have to delfin-unger!
IMG_6041Puntarenas er ikke specielt spændende. Det er en fiskerby, en færgehavn til halvøen Nicoya, derudover ligger cruiseskibene til en kæmpemole og så er den største turistattraktion flodture for at opleve krokodiller.
Tidevandsforskellen er ca. 3 meter mellem høj og lavvande. Flere steder kan vi se flodbunden når vandet er på sit laveste. Faktisk kan vi kun komme ud ved højvande, da der er flere steder med kun 0,9 m dybdt.
Car cruising i Coste Rica
Vi ville gerne se mere af Costa Rica via – car cruising.
Derfor lejede vi en lille jeep ( det er et must med jeep i Costa Rica da mange af vejene er grusveje med mange huller – i hvert fald dem vi valgte). DSCF6554Der er ikke så langt mellem de vigtigste turistattraktioner. Så i en uge kørte vi rundt.
Manuel Antonio nationalpark
Først til Manuel Antonio nationalparken, hvor vi tog en guidetur. Vi så flere dovendyr, rådyr, en kolibri fuglerede, sovende flagermus og nogle whiteface monkeys foruden andre smådyr. Nationalparken er nem at færdes i og en guide er ikke nødvendig medmindre man ønsker nogle flere informationer om dyrene.
Det er temmelig dyrt med guide synes vi og der er bare mange turister. Men parken er en tør og smuk regnskov som ligger ud til havet med to flotte hvide sandstrande. Man kan lave nogle længere vandreture. Vores varede to timer.
En betænksom ting var, at der gratis vandhanevand flere steder i parken.
DSCF6645Irazu vulkan
Næste mål var at se en af landets mange vulkaner. Det var en udtørret vulkan som i regnsæsonen har grønt vand i krateret. Vi måtte nøjes med at se en tør vulkan. Men der var en fantastisk udsigt fra de 3400 meters højde.
Pigerne synes det var spændende, at vi kørte op igennem skyerne.
Poas vulkan og interessante slanger
Næste stop var Poas vulkanen og de omliggende byer som skulle være interessante at besøge foruden en slangefarm. Byerne var desværre ikke så spændende som vi først troede. Slangefarmen var spændende da vi heldigvis mødte en englænder som arbejde der frivilligt og kunne fortælle os, om de forskellige slanger. Er der måske nogle som vidste at HAN slangen har 2 tissemænd og at parringen vare 24 – 48 timer. Bliver den træt i den ene tissemand, bliver den lige skiftet ud med den anden! ( wake up call – piger) Desuden kan alle slanger svømme i vand.
DCIM100GOPRO
Poas vulkanen kunne vi ikke komme op til da den var helt dækket af skyer. Denne vulkan skulle ellers være spændende da den sprudler med sulphur og ryger lidt. Så det blev et kort stop i skyerne!
Tilgengæld mødte vi en dansk familie på hotellet. De havde tvillingedrenge på 10 år. Så pigerne fik spillet bold i løbet af formiddagen,  og vi fik tid til at planlægge næste stop.
DSCF6616Frø med røde øjne og orange fødder
Så var det tid til at se frøer. Vi ville så gerne se den grønne frø med de røde øjne og orange fødder. Næste ophold blev i telt i junglen hvor vi fandt denne frø lige ude foran teltet. Man ser dem bedst om aftenen. De gemmer sig om dagen højt oppe i træerne. Når det er mørkt kommer de ned for at hente deres haletudser som de bære op i træerne på ryggen. Det regner meget så på bladene kan de finde en lille vandpyt hvor de ligger deres haletudser ned i.
Det er en ret flot frø. Jeg var så heldig at få/give et kys, idet den sprang lige op på min mund. Og med dens store orange fødder suger den sig fast. Så den var ikke nem at få af. For af skulle den, det var ikke det bedste kys jeg har fået! Det tror jeg Joachim var glad for at høre. Pigerne holdt den og synes den var meget sød. Vi skal helt sikkert se denne frø igen. Den er sjov og ikke giftig. De frøer der er giftige er kun giftige fordi de spiser myrer. Det er myrerne der gør frøen giftig. Tager man frøen væk fra myrerne bliver den ufarlig og man kan holde disse frøer som husdyr uden problemer.
IMG_6257Drømme ridetur
Efter pigernes ridetur i Drake Bay sammen med Selma, var de fyr og flamme for at prøve at ride igen. Turen i Drake Bay var også helt speciel, fordi de red i en flod det meste af tiden. Nu blev det så tid igen til at ride sammen med Joachim og jeg. Joachim har redet da han var lille, men jeg er ikke just vild med det. Men det skulle prøves. Heldigvis er der ingen billeder fra rideturen, da vi ikke kunne tage billeder og ride samtidig. Men det så helt sikkert sjovt ud, specielt når vi red trav. Men rideturen bød på et dovendyr med sin unge, tucaner, papegøjer, brøleaber og køer med pukler og hængehudshals.
IMG_6351Efter to timers ridning var vi godt ømme i rumpen og benene.
Det var en flot tur og vi nåede ud efter et regnvejr og hjem lige før et nyt regnvejr. Så lidt heldige var vi.
Arenal vulkan
Vi kørte videre i det smukke landskab nord for hovedstaden San Jose mod Arenal vulkanen. Da vi ankom til byen La Fortuna hvor man plejer at se vulkanen, var den blevet væk. Den var dækket i skyer. Vi vidste ikke engang i hvilken retning den skulle ligge. Vi besøgte de kendte hotsprings og nød varmen i vandet. Men tiden var knap da vi skulle videre til regnskoven Monteverde. Så vi kørte den smukke tur langs Arenalsøen og så flere aber og vaskebjørne.
IMG_6389Cloud Forest Monteverde Nationalparken
Vi lavede tre hikes på en dag. En 2,4 km morgen hike i tør regnskov. Derefter en 3,4 km hike i cloud forrest, våd våd regnskov. Flot at se de to regnskove som ligger så tæt og er så forskellige. Den våde regnskov er indhyldet i skyer og det regner hele tiden. Dvs. Alle træer og buske vokser der mos på. Utrolig smukt, men svært at tage billeder for det er mørkt. Men vi fik lidt med go-pro kameraet.
Pigerne var seje og vandrede og vandrede på de afmærkede stier. Så det var nogle gode nemme ture. Efter en omgang is, sluttede vi dagen af med en nighthike på 2 km. Denne nighthike var arrangeret med guide. Så vi ikke farede vild. Det var flot og vi så en del dyr bl.a. En sjælden ugle, en grå ræv, en vildkat, nogle brune frøer på størrelse med en valnød. Herudover en grøn giftig slange, flagermus, stinkdyr mm. Vi så desværre ikke karanteledderkoppen, den holdt fri søndag. De vidste ellers hvor den boede, men den gad ikke komme frem!
Under aftensmaden kapitulerede Natasja. Hun kunne ikke mere. Det var en lidt hårdere dag end vi plejer at have, så det var jo helt forståeligt. Det var faktisk meget koldt heroppe i højderne så vi sov med natbukser og sokker. Og det trak ind fra døren som var piv utæt.
Vi havde en skøn uge indenlands og det var første gang vi var så lang tid væk fra båden.
Tilbage i Puntarenas, Port Azul Marina
Nu er vi så tilbage på båden igen. Vi nyder de skønne minder fra vores uges car cruising. Men det er nu også godt at komme tilbage til båden igen med vores normale seng og varmen. Vi var også lidt bekymrede for båden fordi det blæste så meget mens vi kørte rundt. Men der kan man se hvor stor forskel der er på vejret i landet. Det var varmt og roligt vejr hernede ved kysten. Så vi kunne godt sparre vores bekymringer.
IMG_6406Så hvad nu ja, det skal vi til at finde ud af. Vi har små to uger tilbage i marinaen her, og så må vi se hvilken vej vi skal. Men vi kommer nok til at sejle lidt nordpå for at se de flotte strande i nord Costa Rica og Nicoya halvøen, før vi træffer en beslutning om hvad næste skidt er.
Posted in Stillehavet
3 comments on “Car cruising Costa Rica
 1. inge Worziger says:

  Kære Christine. Tak for din dejlige beretning. Skønt at høre om alle jeres oplevelser på jeres car cruise. Det må være helt underligt at være så meget på land efter mange måneder ombord på Vela.Jeg er spændt på, hvad I finder ud af efter Costa Rica, men er ikke i tvivl om, at det også bliver godt.
  Knus til jer alle 4.
  Inge

 2. Steen says:

  Tak for en herlig beretning, det er dejligt, at I også får oplevet landet indefra. Ja og så sovet på hotel, og al den luksus der følger bade ad libitum etc. Jeg kan se på jeres fotos, at I bare har nydt det. Fortsæt hemed,

  Knus Steen /farfar

 3. elisabeth haase says:

  kære alle 4 – sikke en masse dejlige oplevelser og så en længere tur væk fra Vela, det var heller ikke ueffen. Dejlige oplevelser, spændende dyr – nogle farlige men spændende, gode billeder og så fantastisk at jeres to “delfinunger” kan være med og opleve alt dette. det er givetvis mere værd end et helt år på skolebænken.
  Knus fra Svend Erik og Elisabeth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>